top of page
Padel-Balls-1.jpg

KIDSTENNIS WIT
3-5 jaar

(Multimove-)Wit is het eerste opleidingsniveau. Het vormt een goede en leuke voorbereiding op de verdere tennisontwikkeling.

Wat leer je in deze lessenreeks ?

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Ze beleven plezier en maken vriendjes. De algemene motorische vorming wordt gestimuleerd met coördinatie-oefeningen en algemene bewegingservaring met een eerste aanzet voor de verschillende technieken.

Sommige tennisclubs bieden ook Multimove-Wit aan. Dit betekent dat ze deelnemen aan het project Multimove, een nieuw initiatief van de Vlaamse overheid waarbij een gevarieerd bewegingsprogramma wordt aangeboden aan kinderen. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van 12 bewegingsvaardigheden (o.a. werpen en vangen, glijden, springen en landen, zwaaien, dribbelen, wandelen en lopen, slaan).  Deze bewegingsvaardigheden zijn van belang voor de motorische ontwikkeling van kinderen en moeten al op jonge leeftijd geprikkeld worden. Bovendien vormen ze de basis om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren. Het project Multimove van de Vlaamse Overheid is dus erg gelijklopend met het KidsTennis-project Wit van Tennis Vlaanderen.

Een kind dat (Multimove-)Wit gevolgd heeft, zal later sneller en efficiënter leren tennissen.

Welke bal wordt gebruikt ?

In (Multimove-)Wit ligt de focus op algemene motorische vorming met een integratie van tennisgerichte bewegingsvaardigheden. Er worden verschillende balsoorten (van ballonnen tot mousse ballen) gebruikt in deze lessen.

Wat na Multimove-Wit ?

Is je kleuter voldoende motorisch gevormd? Dan kan hij of zij starten met Blauw.

TeVl Kidstennis starttotennis kids.jpg
Kidstennis Wit Kastaar.jpg
bottom of page